lalaelin

En blogg om mitt liv som ung tjej i en småstad med drömmar om stora världen. Gillar: Shopping, kaffe, kompishäng, resa till nya platser, ärlighet och samhällsfrågor. Ogillar: Stress, inställda planer, ensamhet och Sverige Demokraterna. ÄLSKAR: Havet, familjen, mina vänner och Australien.. Kommer skriva om det mesta och lite till. Puss :) :) :*

Second hand.. bra eller dåligt?

Kategori: Allmänt

Hejsan!

Mamma har nyss hjälp mig med att förhöra mig inför No-provet på torsdag, och innan det satt jag och gjorde sv en liten stund. Trots att det är mindre än fyra veckor kvar tills vi slutar har vi ändå läxor, prov och inlämningar .. suck. Men det är snart lov iaf! Får helt enkelt tänka på det, fast det är faktiskt egentligen lite det som är det svåra, att vi har lov snart. Tanken på det gör att jag får spring i bena och inte kan tänka på några läxor alls! Trots det har det gått toppenbra på de senaste proven/inlämningarna så det kanske inte är ett så jättestort problem iaf :)

Jag har tänkt på en grej .. Jag har aldrig ägnat en tanke åt "second hand" i hela mitt liv. Jag har aldrig vart emot det, men aldrig eller för det. Har hela tiden tänkt att det är lite äckligt och konstigt att ha saker i sitt hem som andra har ägt innan, men för ett tag sen ändrades den inställningen faktiskt. Det var en lördag och vi i familjen hade inget speciellt för oss, och så kom pappa på ideen att vi skulle pröva något nytt, nämligen att åka till "Hjulet" som är en second hand butik i Vårgårda. Ingen i våran familj hade nog aldrig vart i en sådan affär förut, så detta skulle bli första gången för alla. När vi kom dit så blev jag .. kanske lite chockad. Där inne fanns massvis med fina saker för hur låga priser som helst! Jättemorderna filmer kunde man köpa för 10 kr st! Jag hittade även några jättebra böcker för 5 kr st och det fanns vissa faktiskt riktigt snygga, hela kläder för 20 kr st. Mamma köpte även ett par skidor och pjäkser eftersom vi skulle till fjällen bara någon vecka senare, och gissa vad de kostade? 20 kr st! I fjällen får man hyra jättedyra skidor som alla har använt 1000000 ggr, och dessa skidor är säkert inte alls använda lika många gånger, och dessutom mycket billigare. När vi sedan var i fjällen var det inte världens bästa skidor, så mamma hyrde iaf, men de kostade ju lika mycket som en chokladkaka, så det var ju inga pengar alls! Jag tycker att folk borde öppna upp sina ögon för second hand. Det sparar både på pengar och jättemycket på miljön! Det var i och för sig den enda gången jag har handlat på second hand, efter det har jag  bara köpt helt nya saker, men jag iaf fått upp ögonen för det och det var absolut inte sista gången jag handlade där! Om eran familj inte har något att göra en lördag, åk dit! Tryck här så länkas du direkt till en sida där du kan läsa om dem och öppettider osv. Du lär få upp ögonen för det! Vad har ni för uppfattning av second hand butiker? Bra eller dålig? Brukar ni handla där?

Kom på en annan sak nu också! Kan inte ha min konfirmations klänning på mig på skolavslutningen, har märkt att det är värsta stora fläcken på den som inte går bort :( buhuu.. jaja, jag har en annan fin klänning som jag ska ha, dessutom köpte jag ju en i Borås i fredags :)

ha det bäst! xoxo


Denna skjortan köpte jag på second hand, inte världens snyggaste bild, men på riktigt är den snygg :)