lalaelin

En blogg om mitt liv som ung tjej i en småstad med drömmar om stora världen. Gillar: Shopping, kaffe, kompishäng, resa till nya platser, ärlighet och samhällsfrågor. Ogillar: Stress, inställda planer, ensamhet och Sverige Demokraterna. ÄLSKAR: Havet, familjen, mina vänner och Australien.. Kommer skriva om det mesta och lite till. Puss :) :) :*

Rösta för fan rätt (hehehe)

Kategori: Allmänt

Man är ju galet lycklig lottad att man föddes i Sverige där man kan känna sig trygg, där samhället har ett skyddsnät som kommer fånga dig om något går snett och där det är relativt lätt att skaffa jobb och där skola, sjukvård, äldreomsorg och barnomsorg är gratis! GRATIS! Fundera på detta när ni röstar i valet till hösten. Det är ju SKATTEN som gör att vi kan ha det är trygga samhället där även den sjuke, svage eller arbetslöse kan bo, äta och leva och få hjälp. Det är den som gör att lille Karl med adhd kan få en egen assistent i skolan för att klara sig bättre, som gör att en låginkomsttagare kan få den bästa sjukvården och som gör att du kommer få stöd när du inte längre kan ta hand om dig själv. DET ÄR JU HELT FANTASTISKT. Jag är 100% för skatt, och 100% för att staten ska vara ansvarig för saker som skola och sjukvård där din lön inte kan ge dig sämre eller bättre utbildning eller vård än någon annan. De som tjänar mer ska betala lite mer skatt, de som tjänar mindre ska betala lite mindre. Är inte det ganska logiskt? Men av någon anledningen väljer nuvarande regeringen att sätta de starka, ekonmiskt oberoende i första hand och de som får kämpa för att få ihop vardagen i andra hand. De som har gott om pengar skulle inte bli fattiga av att betala lite mer skatt, men det skulle göra oerhört mycket för de som tjänar lite att inte behöva betala lika mycket. Till exmepel pensiönärer som får ut runt 10000 före skatt i månaden och betalar 30% i skatt, det blir ju inget värdigt kvar utav det! Kunde inte då de som tjänar lite mer betala några procentenheter extra så att de som redan är fattiga inte behöver betala lite mycket? Eller ska vi närma oss ett samhälle där vi har ett toppskikt och en bottenskikt som är oerhört stora, där de i bottenskiktet börjar tröttna, bli oroliga och missnöjda, med en våg av inbördes konflikter som följd? Typ som det var för 100 år sedan?
 
Vi glömmer av att för 100 år sedan bildades socialdemokraternas, arbetarnas, parti av en anledningen. Skiktet mellan de som slet och tjänade lite och de som var rika och bestämde var alldeles för stort, och arbetarna ville ha ett värdigt liv. De gjorde uppror och vips, där fick vi socialdemokraterna vars mål var att även de som inte är chefer eller adliga ska ha rättighet till ett värdigt liv. Och nej, de rika cheferna blev inte fattigare av denna reform. Och nej, det blev inte mer oroligheter i samhället. Istället fick vi det Sverige vi har idag, ett av världens mest stabila samhällen. Säger inte det någonting? Vi får inte glömma! Om du röstar på de blå i nästa val, tar vi ett steg tillbaka igen. För klyftorna blir större, det är bevisad fakta. Jag säger inte att socialdemokraterna är perfekta, långt ifrån. Det finns mycket jag skulle vilja ändra på och människor jag skulle byta ut. Men de har enligt mig den mest människovärdiga ideologin. Så ta en funderare över historien, dig själv och framtiden innan du lägger din röstsedel i årets oerhört viktiga val!