lalaelin

En blogg om mitt liv som ung tjej i en småstad med drömmar om stora världen. Gillar: Shopping, kaffe, kompishäng, resa till nya platser, ärlighet och samhällsfrågor. Ogillar: Stress, inställda planer, ensamhet och Sverige Demokraterna. ÄLSKAR: Havet, familjen, mina vänner och Australien.. Kommer skriva om det mesta och lite till. Puss :) :) :*

Var dig själv...

Kategori: Allmänt

Klockan har slagit midnatt för längesen och jag sitter i min säng och filosoferar. Just nu tänker jag på: vad är "att vara sig själv"? Om man tex ska träffa nya människor eller hamna i en ny situation får man ofta rådet att just vara sig själv. Jag tycker det är sjukt intetsägande. Jag vet själv att jag på ett visst sätt hemma, ett annat på jobbet och även på ett annat sätt med mina vänner. Men alla dessa sätt att vara är ju jag, hur ska jag liksom kunna vara någon annan än mig själv så länge jag befinner mig i min kropp? Visst förställer jag mig lite när jag ska till jobbet: jag försöker vara kvickare i tanken, fixar mig en del och försöker vara lite "seriösare"/"duktigare" då det passar i mitt jobb, och jag är väldigt trevligt mot alla. När jag sen kommer hem slappnar jag av till 100% och vill bara chilla, och det är inte jättemycket power. Om jag ska träffa kompisar sen antränger jag mig självklart lite för att vara social och roligare. Men oavsett hur jag "väljer" att vara, är allt hur jag är mig själv. SÅ är jag i DEN situationen, och SÅ är jag i DEN situationen. Det är liksom jag. När jag är nervös för att jag pratar med en minister så är jag ändå mig själv, för jag är som sådan att jag blir nervös när jag känner att jag vill prestera/har något att förlora. That's who I am.
 
Och min poäng med detta är.. hm.. haha. Helt enkelt, fundera inte över "vem ska jag vara när jag är mig själv" eller "är jag mig själv nu...?", för DU är DU hela tiden och that's enough. Endel kanske alltid är speedade och roliga, endel är alltid chill men de flesta är mer eller midre av båda.
 
Godnatt!